כאבי בטן בזמן מתן צואה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/05/2015 | 17:41 | מאת: נאוה

שלום, אחיין שלי בן 6 וחצי מתקשה במתן צואה מגיל שנתיים בשנה האחרונה הוא טוען שכואב לו בבטן כשהוא מנסה להוציא את הצואה ולפעמים בורח לו קצת צואה בתחתונים, הבטן שלו קשה ונפוחה רוב הזמן, הוא היה אצל כירורג שבדק לו את פי הטבעת ואמר שהכל בסדר. אבל ברור שמשהו פה לא בסדר.

לפחות לפי התיאור נשמע כי הוא סובל מעצירות. מומלץ לפנות לרופא לבצע מס' בדיקות מעבדה לשלילת הפרעות (כגון בלוטת התריס) העלולות לגרום לעצירות ובהמשך לשקול את הצורך בהתחלת טיפול במרככי צואה לפחות לתקופה. תרגישו טוב

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה