לילד שלי יש בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/06/2015 | 22:41 | מאת: יערה

ילד שלי בן שנתיים וארבע חודשים.ילד בריא בדרך כלל אנרגטי מאוד אוכל בריא לרב ומבנה גוף שלו רזה חוץ מהבטן שהיא מאוד נפוחה סבל מחיידק גארדיה וזה חזר כמה פעמים.בדיקת US הייתה תקינה אפשרות לצליאק נשללה.איזה בדיקות כדאי לעשות במקרה הזה? תודה מראש

בטן בולטת החוצה אופינית לבני גיל זה. איני רואה את הילד ולכן קשה לי להעריך אם אכן מדובר בתפיחות מוגזמת. כדאי לבצע בירור ראשוני של ספירת דם, אלקטרוליטים, תפקודי כבד. האם משלשל? האם יש בעיות נוספות כגון שיעולים? האם הגדילה (משקל וגובה) תקינים?

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה