מחזור בגיל 10

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

10/06/2015 | 00:43 | מאת: גלי

ביתי בת 10 קיבלה מחזור. גובהה 152 ס"מ. כשנולדה ובתור ילדה היתה באחוזון 95 מבחינת הגובה. ואני יודעת שמרגע קבלת מחזור גובהים בסנטימטרים בודדים. האם יש טיפול תרופתי היכול לעודד המשך גדילה? והאם לפנות לרופאת הילדים או למרפאה מיוחדת? (גם אני האם, קיבלתי מחזור בגיל זה אך הייתי גבוהה יותר, ומקבלת המחזור גבהתי בסנטימטרים בודדים). אני חוששת שתשאר נמוכה. בעלי 180 ס"מ ואני 164. + הוספת תגובה

אכן לאחר קבלת מחזור גדלים סנטימטרים בודדים. כאשר הילדה מקבלת את המחזור היא לאחר קפיצת הגדילה שלה, כך שלעתים לא ניתן לעזור בשלב זה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ובמקרה הצורך תופנות לאנדוקרינולוג ילדים. בהצלחה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה