הנוך שונליין פורפורה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/05/2015 | 12:27 | מאת: מיכל

בני בן השלוש אובחן על ידי שני רופאים בכירים בננות שונליין פורפורה. אחרי טיפול של למעלה משבוע עם סטרואידים הפסקנו וחזרו כאבים ביד וברגליים ונוסף חום (38.0) שלא היה לפני כן. האם החום אופייני למחלה? או שהמדובר ההחמרה? כדאי לחזור להיבדק?

כאבים בפרקים אינם אינדקציה להמשך טיפול בסטרואידים במחלה זו. ניתן לטפל בסטרואידים רק כאשר יש כאבי בטן עזים, כאבי ראש עזים ומעורבות כילייתית במחלה. ניתן להתחיל טיפול בנורופן לאחר אוכל לכאבים בפרקים. חייב להיות במעקב בדיקות שתן על בסיס שבועי. ממליצה להגיע להמשך מעקב במרפאת ילדים במסגרת ביה"ח הלל יפה בשבוע הבא יום רביעי ה- 03.06.15 בשעה 09:30.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה