קושי במתן צואה - תינוקת בת חמישה שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

13/05/2015 | 14:08 | מאת: תמרה

שלום, בתי בת חמישה שבועות. ניזונה בעיקר מתמ"ל מגיל שבועיים. היא משקיעה מאמצים מרובים בעשיית צואה, אף שמרקמה רך. זה גורם לה לחוסר שקט רב ולשינה לא טובה. רופאת הילדים הציעה שמדובר ברגישות לחלב פרה והחליפה התמ"ל לנוטרמיגן. כמו כן שלחה לבדיקת צואה כי הצואה של התינוקת רירית. הבדיקה מצאה לויקוציטים אבל נעשתה שלושה ימים לאחר שעברנו לנוטרמיגן, כלומר על הצואה שכבר היתה במרקם אחר ולא רירי. השאלות שלי הן: 1. האם קיומם של לויקוציטים מחזק ההשערה שמדובר ברגישות לחלב פרה אף שהבדיקה נעשתה לאחר המעבר לנוטרמיגן? 2. נמצאה אצלי דלקת בשד. האם ייתכן קשר בין הדברים? כלומר שהיא מצביעה על קיום של חיידק כלשהו במעיים של התינוקת אשר גורם לה לבעיות אלו? תודה

1. קיום לויקוציטים יתכן באלרגיה לחלב פרה- יתכן כי הבדיקה נלקחה מוקדם מדי לאחר התחלת טיפול עם נוטרמיגן. במידה ועצירות ממשיכה לשקול לעבור לפורמולה מפורקת יותר (נאוקייט). יש לחכות מינמום שבועים לשינוי ביציאות. 2. דלקת בשד אצלך אינה קשורה ללויקוציטים בצואה של התינוקת במיוחד אם אינה יונקת

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה