מתן יתר של ויטמין די

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

25/03/2015 | 02:40 | מאת: רותם

היי ביתי בת חודש וחצי ובמשך חודש מקבלת ויטמין די של אלטמן 400 עקב חוסר הבנה בשימוש נתתי לה כל פעם יותר ביום פשוט לחצתי על הפיה להערכתי משהו כמו 6 טיפות ביום אני אמא טריה וחושבת מה ניתן לעשות?? האם זה מסוכן ויכול לגרום לעודף סידן וויטמין בדם??

מצטערת על התשובה המאוחרת . אכן מדובר במינון גבוה מדי , אך בדרך כלל העודף מופרש בשתן. מומלץ לגשת לרופא המטפל , לחישוב מדוייק של הכמויות ובדיקת צורך בבדיקות דם.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה