בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/03/2015 | 07:09 | מאת: בתאל דחוף

שלום רב, בני בן השנה ועשרה חודשיים, שמתי לב בחודשים האחרונים, רק במישוש שישלו בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר בשני הצדדים ומסביב יש עוד כמה קטנות, הן לא בולטות רק במישוש, עליי לציין שהוא אסמטי וסובל מדרכי הנשימה העליונות באופן תכוף ותמיד מנוזל, האם עליי לדאוג אני ממש מפחדת... תודה מראש

הסיבה השכיחה ביותר לבלוטות לימפה מוגדלו בילדים היא אכן מחלות וירליות.בגיל שנה ו10 חודשים שכיח מאוד שתמצאי קשריות לימפה במישוש עמוק. אם הילד מרגיש טוב, לא ירד במשקל לאחרונה ומתנהג כהרגלו אין סיבה לדאגה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה