חום ממושך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/02/2015 | 14:16 | מאת: גלית

שלום רב, הילדה שלי בת חמש וחצי (גן חובה). עד כה הייתה בריאה לחלוטין, חלתה במחלות ויראליות שחלפו במהרה, ללא צורך בבירור נוסף או מתן אנטיביוטיקה. לפני שמונה ימים התחילה להשתעל, ללא חום. מלפני 6 ימים עלה החום, שלעתים עבר 40 מעלות. רופא משפחה אמר שבהתחלה נתייחס למחלה כאל מחלה ויראלית, וכך עשיתי, הורדתי את החום באמצעות פרצטמול (אקמול לילדים ופעם אחת נורופן. אני מדגישה שביומיים הראשונים חום היה גבוה כל הזמן, והיה צורך במתן נגד הורדת חום כל 4-6 שעות, כמקובל, כעת מזה יומיים שלושה, בשעות הבוקר יש לה חום יחסית נמוך סביב 37.3, היא חיונית ושמחה, אך לקראת הצהריים החום עולה שוב. היא מרגישה חלשה ונראית חולה. בנוסף לשיעול, לילדה נזלת, גם אובחנה לה דלקת באוזן, אך האוזן לא כואבת לה.אני שמה לה טיפות שנתן הרופא. ביום חמישי נעשה לה בירור - בצילום חזה לא גילו דלקת ראיות. בספירת דם היו נויטרופילים קצת גבוהים - בערך 9.7 וcrp12.6. טרם התקבלו תשובות של תרביות. כל יתר הפרמטרים תקינים. האם עליי להתחיל טיפול אנטיביוטי, לאור הממצאים, לחזור על בדיקות דם או לעשות צילום נוסף? האם זה נורמלי שהחום לא מצליח לרדת כבר 6 ימים? אני ממש נואשת ולא יודעת מה לעשות? מה לעשות?

לפי בדיקות המעבדה והתיאור, אכן סביר ביותר שמדובר במחלה וירלית. ההחלטה על התחלת טיפול אנטיביוטי נעשית ע"י הרופא שבדק את האוזן. מחלות וירליות אכן יכולות להמשך כשבוע ואף יותר לעתים. תרגישו טוב

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה