ריכוז בדיקות לברור כאבי בטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/01/2015 | 09:42 | מאת: דגנית

שלום רב בתי בת 5.5 סובלת כשנה מכאבי בטן. בשבועות האחרונים תדירות כאבי הבטן שמופיעים ביום ובלילה ומתוך שינה עלתה לאחת ל3/4 שעה. הבדיקות שנעשו:1.דיאטה נטולת לקטוז לשבועיים, 2.בדיקות דם- שנמצאו תקינות כולן למעט לימפוציטים שאחוזם נמוך(25%) 3.בדיקות צואה לטפילים ולחיידקים (תקינות) 4. בדיקת גובה ומשקל שהראו עליה באחוזון גובה מ אחוזון 25 (גובה 101 בגיל 4.5) לאחוזון כמעט 40 (גובה 109 בגיל 5.5) ואילו משקלה ירד מאחוזון כמעט 40 (16.5 ק"ג בגיל 4.5) לאחוזון כמעט 25 (17 ק"ג בגיל 5.5). היום אנו בבדיקת אולטרסאונד ומחר נקבע תור אצל רופאת גסטרו. ברצוני לדעת אילו עוד בדיקות כדאי לבצע לדעתך על מנת לדעת מה סיבת הכאבים והירידה במשקל והאם כדאי ואפשר לרכז את כל הבדיקות ביום אישפוז ? תודה מראש, דגנית מנע יופי

שלום רב, נשמע שהילדה עוברת בירור מקיף. ניתן לבצע גם בדיקות לשלילת צליאק. כמו כן, שווה לציין בפני רופא הגסטרו' האם הילדה סובלת מעצירות/ שלשולים? לגבי ניהול הבירור במסגרת אשפוז יום - יש לברר את הנושא מול רופא גסטרו' ילדים ובהתאם לממצאי הבדיקות והמעבדה שיבצע.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה