שאלה לגבי אחוזונים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

21/12/2014 | 23:38 | מאת: befarhesia

היי, רציתי לדעת כיצד נקבעים האחוזונים בהם משתמשים בטיפת חלב ומדוע הם שונים במידה ניכרת מהאחוזונים של ארגון הבריאות העולמי (WHO)? לדוגמא - בתור של גיל חודשיים האחות מדדה לבני היקף ראש של 38.8, כלומר אחוזון 20. אולם במחשבון של ארגון הבריאות העולמי היקף ראש כזה בגיל חודשיים ממוקם באחוזון 34. היות והאוכלוסייה הישראלית הינה קטנה יותר במימדי גופה בהשוואה לאוכלוסייה האמריקאית, עליה מבוססים האחוזונים של ארגון הבריאות העולמי, אינני מבינה כיצד זה הגיוני שבני ממוקם על אחוזון נמוך יותר בטבלה הישראלית לעומת זו של ארגון הבריאות העולמי? כמו כן איזו משמעות יש לאחוזונים הללו והאם זה משנה אם ילד ממוקם על אחוזון 30 לעומת אחוזון 50? תודה

הצבה על אחוזונים הינה בדיקת סקר. בכדי לשלול הפרעות משמעותיות וצורך בברור נוסף. גם בישראל התכנית היא מעבר לאחוזונים לפיה who ההטמעה טרם בוצעה בכל טיפות החלב. אין משמעות לערך מסויים אל לחריגה ממגמה מסויימת ומכאן הקווים. מקווה שעזרתי

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה