צהבת ילודים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/12/2014 | 15:53 | מאת: סבתא חרדה

שלום רב, נכדתי נולדה לפני כחודש.שלושה ימים אחרי הלידה הופיעה צהבת (14) לאחר יום עלתה ל-15. ביום החמישי ירדה ל-14.7 בגיל שלושה וחצי שבועות ירד ל-12. היום היא בת חודש ושבוע ועדיין צבע עורה צהוב. ברצוני להוסיף כי בתי מניקה.התינוקת נינוחה בד"כ ,עולה כ-150 גרם בשבוע ויש לה מספר רב של יציאות צואה.(כ-20 ביממה) האם יש לערוך בדיקות דם נוספות? האם זה לא מסוכן שכ"כ הרבה זמן הצהבת לא עוברת? האם יש להפסיק את ההנקה?

אחת הסיבות לצהבת זו הינה הנקה אך לפי הנחיות האיגוד לרפואת ילדים אין מפסיקים הנקה בשל צהבת בדרגה קלה. זאת כמובן במידה ובדיקה גופנית וגדילה תקינות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה