דיזינטריה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/08/2010 | 13:26 | מאת: אפרת

שלום, בני הצעיר בן 3.5 חודשים. עליה תקינה במשקל. התפתחות תקינה. יונק בלבד. משלשום - התפתלויות וכאבים (אנחנו חושבים שמקורם בבטן) חריגים, שאף מעירים אותו משנתו. אתמול חום עד 39. פעמיים שלשולים ריריים, ירוקים ומאוד מסריחים (סליחה על התיאור). הקאה אחת גדולה. חוץ מזה, כשאין חום - שמח וטוב לב. אוכל (אם כי פחות) ועושה פיפי. בגן של בני הבכור (בן 4) יש מגיפת דיזינטריה שמקורה בשיגלה. בני התלונן מספר פעמים על כאבי בטן, אך ללא שלשולים. 2 שאלות לי: 1) נלקחה תרבית צואה. אך תוצאות יהיו לפחות עוד שבוע. האם הייתם ממליצים להתחיל טיפול אנטיביוטי? 2) מחר אמור לקבל מנה שניה (מתוך 3) של חיסון הרוטה. האם לדחות? בתודה מראש

1. במידה ומופיע בשילשול סיבי דם , או שהחום עדיין גבוה מעל 39 יש לפנות לרופא המטפל וכן להתחיל בטפול בשיגלה. 2. ניתן לדחות במספר שבועות של חיסון הרוטה , מאחר וררירית המעיים כעת אינה תקינה, דחייה ל שבוע לא ת]פחית מעילות החיסון.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה