אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום רפואת ילדים - הלל יפה

הפורום יעסוק בשאלות רפואת ילדים כלליות, בעיקר רפואה ראשונית ורפואה דחופה, וכן בתחומי רפואת ילדים, כגון: הרעלות ורפואה דחופה, קרדיולוגיה, גסטרו, נפרולוגיה, נוירולוגיה, מחלות זיהומיות וחיסונים.
להמשך...
חיפוש מתקדם
דיזינטריה?
מחבר:אפרת
תאריך:2/8/2010
שעה:13:26
שלום,
בני הצעיר בן 3.5 חודשים. עליה תקינה במשקל. התפתחות תקינה.
יונק בלבד.
משלשום - התפתלויות וכאבים (אנחנו חושבים שמקורם בבטן) חריגים, שאף מעירים אותו משנתו.
אתמול חום עד 39.
פעמיים שלשולים ריריים, ירוקים ומאוד מסריחים (סליחה על התיאור). הקאה אחת גדולה. חוץ מזה, כשאין חום - שמח וטוב לב. אוכל (אם כי פחות) ועושה פיפי.
בגן של בני הבכור (בן 4) יש מגיפת דיזינטריה שמקורה בשיגלה.
בני התלונן מספר פעמים על כאבי בטן, אך ללא שלשולים.
2 שאלות לי:
1) נלקחה תרבית צואה. אך תוצאות יהיו לפחות עוד שבוע. האם הייתם ממליצים להתחיל טיפול אנטיביוטי?
2) מחר אמור לקבל מנה שניה (מתוך 3) של חיסון הרוטה. האם לדחות?

בתודה מראש

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  דיזינטריה?    אפרת 
02/08/10 13:26
שלום, בני הצעיר בן 3.5 חודשים. עליה תקינה במשקל. התפתחות תקינה. יונק בלבד. משלשום - התפתלויות וכאבים (אנחנו חושבים שמקורם בבטן) חריגים, שאף מעירים אותו משנתו. אתמול חום עד 39. פעמיים שלשולים ריריים, ירוקים ומאוד מסריחים (סליחה על התיאור). הקאה אחת גדולה. חוץ מזה, כשאין חום - שמח וטוב לב. אוכל (אם כי פחות) ועושה פיפי. בגן של בני הבכור (בן 4) יש מגיפת דיזינטריה שמקורה בשיגלה. בני התלונן מספר פעמים על כאבי בטן, אך ללא שלשולים. 2 שאלות לי: 1) נלקחה תרבית צואה. אך תוצאות יהיו לפחות עוד שבוע. האם הייתם ממליצים להתחיל טיפול אנטיביוטי? 2) מחר אמור לקבל מנה שניה (מתוך 3) של חיסון הרוטה. האם לדחות? בתודה מראש
1. במידה ומופיע בשילשול סיבי דם , או שהחום עדיין גבוה מעל 39 יש לפנות לרופא המטפל וכן להתחיל בטפול בשיגלה. 2. ניתן לדחות במספר שבועות של חיסון הרוטה , מאחר וררירית המעיים כעת אינה תקינה, דחייה ל שבוע לא ת]פחית מעילות החיסון.

חיפוש מתקדם