בדיקה של הסתיידות עורקים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

30/06/2010 | 08:19 | מאת: עופר

אני בן 37 , לפני כ שבע שנים בבדיקת דם התגלה שיש לי LDL 185. כיום לאחר שינוי תזונה הרמה תקינה (127) , אך מאחר ובגיל 30 התגלה שיש לי LDL גבוה, יתכן שבעצם שנים רבות לפני הבדיקה חייתי עם רמה שכזו . האם יכול להיות שכבר נוצרה הסתיידות עורקים? האם קיימת בדיקה שנותנת אינדיקציה לגבי עד כמה העורקים מסויידים?

שלום עופר הנטיה לרמת כולסטרול גבוהה היא גנטית ברוב המקרים ומתגברת עם הגיל. טרשת עורקים מתחילה אצל כלנו בגיל מאד צעיר ומתקדמת בקצב אינדיבידואלי- תלוי בגורמים רבים. לא קימת בדיקה הקובעת בו זמנית מצב הטרשת בכל העורקים, אבל יש בדיקות לאיברים שונים (למשל עורקי הלב, עורקי המוח וכו'). הבדיקות הנ"ל מבוצעות רק במצבים רפואיים מסוימים והצורך בבדיקה כזו נקבע ע"פ מצב חולי מסוים. בד"כ אין אינדיקציה (כי אין תועלת) בבדיקות כאלה אצל אנשים בריאים. מבחינתך עליך להתרכז בהמשך השמירה על ערכי שומנים תקינים. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול