מקום עבודה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/12/2016 | 15:36 | מאת: נינה

שלום רב, התחלתי לעבוד בחברה שעוסקת בתיירות מרפא. זה אומר חברה שמביאה חולים מארצות בריהמ לשעבר שרוצות לעבור טיפולים רפואיים בישראל. מגיעים כמובן מכל מיני סיבות, בעיקר סרטן, אבל גם היפטטיס סי ואולי עוד מחלות זיהומיות. במסגרת התפקיד שלי אני לא באה בשום צורה במגע עם החולים שמגיעים משום שהתפקיד הוא טכני. אך אני רורה את החולים מגיעים למשרד, מן הסתם הם נוגעים בידיות, משתמשים בשירותים שבקומה וכו'. האם אני בעצם עובדת בסביבה של בית חולים? האם עליי לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים? מדאיג אותי גם לאור העובדה שהייתי רוצה להיכנס להריון אז אני חוששת במיוחד מסביבת עבודה כזו. האם עליי לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים כמו חיטוי ידיים? משהו נוסף? תודה רבה

שלום נינה, סביבת העבודה שלך איננה נחשבת כסביבת בית חולים, אך מן הסתם יש על חפצים רבים שבהם את נתקלת בחיי היום יום (ידיות של דלתות, מזוזות, שפופרות של טלפונים, מקלדות של מחשב ועוד) חיידקים ונגיפים שונים, שחלקם פתוגניים (דהיינו, בעלי יכולת לגרום מחלות). הקפדה על נקיון סביבתי ועל רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון עשויים להפחית את סיכויי ההדבקה שלך ב'מיקרובים' אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות