האם חשיפה לקור מגבירה רגישות לזיהומים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/11/2016 | 22:23 | מאת: מירי

קראתי שחשיפה לקור מחלישה את מערכת החיסון ולכן עולה הסיכון לחלות במחלות הנגרמות ע"י נגיפים וחיידקים שונים בתקופת החורף. האם זה נכון? להלן ציטוטים מעלון קופת חולים מאוחדת. החיידקים והווירוסים שגורמים לנו לחלות לא נכנסים לגוף שלנו דרך כפות הרגליים, מן הסתם. אבל אם הולכים יחפים על רצפה קרה, טמפרטורת הגוף שלנו צונחת משמעותית – וגורמת למערכת החיסון להיות רגישה יותר ויעילה פחות. בדומה להשפעת היחפנות, גם שיער רטוב גורם לטמפרטורת הגוף לרדת. טמפרטורת גוף נמוכה מדי מחלישה את מערכת החיסון. כשמערכת החיסון מוחלשת נתקלת בווירוס או בחיידק – הסיכון לחלות הוא גבוה יותר. הקור עצמו, כמו שכבר אמרנו, לא גורם לנו להיות חולים. אבל מעבר חד בין טמפרטורה חמה לקרה יכול להחליש את מערכת החיסון, מה שיגרום לנו להתמודד פחות טוב עם הווירוסים שבהם ניתקל בדרך. סמכו על הגוף שלכם: קריר? – לבשו עוד שכבה. אם לא קר לו, אין צורך להעמיס עליו סוודר. הקשיבו לו, הוא יודע הכי טוב.

שלום מירי, אכן, נראה שלטמפרטורה קרה יש השפעה על דרכי הנשימה העליונות ועל יכולתם של תאים במערכת זאת להלחם בזיהומים נגיפיים. אם את קוראת אנגלית, תוכלי לקבל הסבר יותר מפורט )do to em, paybh( על כך בקישורית הבאה- http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/body/scientists-finally-prove-cold-weather-makes-sick/ הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות