העברה של נוגדנים מאם לעובר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/11/2016 | 10:21 | מאת: גאיה

שלום דר. כשהייתי בשליש הראשון להריוני, קיבלתי חיסון לאחר חשיפה לכלבת. שאלתי היא האם הנוגדנים של החיסון עוברים לעובר ובעצם מגנים עליו בחודשים הראשונים לחייו כמו עם כל חיסון אחר? תודה מראש על תשובתך.

שלום גאיה, 1. חלק מהנוגדנים שנוצרים בגוף של אשה הרה לאחר התחסנותה כנגד כלבת עוברים את השליה לעובר. 2. לפי תאורך נראה אפוא שהתינוק שלך מוגן כנגד כלבת יותר מאשר תינוקות שאמותיהם לא חוסנו כנגד מחלה זו במהלך הריונן, אך לא בהכרח מוגן מספיק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות