שאלה לגבי בדיקה עם אוטוסקופ

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/11/2016 | 18:32 | מאת: VMA

היום הייתי אצל רופאת המשפחה שלי והיא עשתה לי בדיקה של הגרון עם אוטוסקופ. הכל היה רגיל (פתחתי פה גדול ועשיתי אההה) ואז היא דחפה לי את האוטוסקופ לפה. פשוט הורידה אותו מהמתקן שלו ודחפה לפה שלי. השאלה שלי היא כזאת- האם ניתן להדבק במחלה זיהומית כלשהי מהאוטוסקופ? (יש מצב שהיא דחפה אותו גם לפה של אנשים אחרים).

שלום VMA, מכשיר (בלי קשר לשמו) ש: 1. בא במגע עם ריריות פה / לוע של אדם חולה - למשל ב'הרפס', שפעת, או דלקת שקדים. 2. לא עובר ניקוי / חיטוי. 3. לאחר זמן קצר בא במגע עם ריריות פה של אדם שני... עשוי להדביק את הנבדק השני ב'מיקרובים' שגורמים למחלות הנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות