עזרה בפענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/11/2016 | 16:04 | מאת: ליאור

שלום רב, אשמח לעזרה בפענוח בדיקות הדם של אימי (בת 75) הסובלת בשבוע האחרון מחולשה קיצונית וחוסר תיאבון, כמו כן מהזעה בלילה וצמרמורות. לאחר שכנוע הלכה לרופא שעשה לה בדיקות דם ושתן. בדיקת השתן (עם סטיק) לא העידה על דלקת בדרכי השתן. לעומת זאת בבדיקות הדם התגלו חריגות רבות. הרופא לא ידע ממה הדלקת ונתן לה זריקה נגד דלקת וכדור אנטיביוטיקה ל7 ימים, כמו כן שלח אותה לצילום ריאות (אינה משתעלת כלל ולא חווה קשי נשימה). החריגות הם: B12 ברמות גבוהות (1278 כאשר במקסימום הוא 1060) , IRON ערך 28 כשהמינימום 40, HDL ערך 14 כשהמינימום 40, CRP ערך 276 כשהמקסימום 5, טריגליצרידז ערך 208 כשהמקסימום 170, WBC ערך 20.90 כשהמקסימום 10.00, IMMATURE GRANULOCYTES ערך 0.78 כשהמקסימום 0.09, ובאחוזים 3.70% כשהמקסימום 0.62%, NEUTROPHILS 17.70 K/UL כשהמקסימום 6.60 ובאחוזים 70.20% כשהמקסימום 68.00, MONOCYTES ערך 2.05K/ULכשהמקסימום 0.90. יש עוד חריגות כלפי מעלה ב- BASOPHILS, GAMMA GT , AST

שלום ליאור, 1.כדוריות לבנות רבות, גרנולוציטים צעירים רבים ו/או נויטרופילים רבים בדם יכולים להעיד גם על מחלה זיהומית חיידקית כלשהי (אך אינם אבחנתיים למחלה כזאת). 2. את שאלותייך בנוגע לשאר הבדיקות אני ממליץ לך להפנות לרופא/ת משפחה או לרופא/ה פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

28/11/2016 | 22:39 | מאת: ליאור

תוצאות החיפוש עבור ערכי B12 גבוהים מצביעים על אפשרות מטרידה למחלות רציניות כמו דלקת כבד ולוקמיה

מנהל פורום מחלות זיהומיות