חיסונים: קשר בין תופעות הלוואי ליעילות החיסון?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2016 | 20:38 | מאת: יאיר, בן 70

מזה 5 שנים אני מתחסן כל שנה נגד שפעת. בכל המקרים לא היתה לי במקום ההזרקה נפיחות משמעותית, אודם, כאב או הרגשה רעה. לעומת זאת, אצל חלק גדול מידידי שהתחסנו הופיעו תופעות לוואי אלו (חלקן או כולן) ב 48 השעות שלאחר החיסון. לפני שנתיים נתתי לידידי שעובד במעבדת חיסונים דגימה מדמי ומדם אחד מחברי כדי שיבדוק רמת נוגדנים (HI) נגד זן A של השפעת לאחר החיסון. לפי דבריו, רמת HI של 1:40 ומעלה מעידה שהחיסון עורר נוגדנים ברמה שיכולה להגן מפני הידבקות בשפעת. אצלי הרמה היתה 1:20 (לא מגינה) ואצל חברי שחווה תופעות לוואי הרמה היתה 1:160(מגינה). האם ייתכן שתופעות הלוואי לחיסון יכולות לשמש אינדיקציה ליעילות החיסון? אציין שב 5 השנים האחרונות בהן חוסנתי חליתי בשפעת פעם או פעמיים.

שלום יאיר, אינני מכיר קשר מוכח בין יעילות החיסון כנגד שפעת לבין תופעות הלוואי שלו. הרבה בריאות אפי

22/10/2016 | 23:00 | מאת: יאיר

האם יש בכלל מחקרים שבדקו קשר בין יעילות החיסון לשפעת וחיסונים ותופעות הלוואי שלהם? האם נפיחות, אודם, כאב במקום ההזרקה ואולי קצת חום לא מעידים שהחיסון גרם להפעלת מערכת החיסון?

מנהל פורום מחלות זיהומיות