נשאות לחיידק קלבסיאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2016 | 04:41 | מאת: שני

שלום ד"ר, היה לי בעבר את החיידק הנ"ל שנמצא בתרבית שתן וגרם לדלקת בשתן. האם זה אומר שאני בהכרח נשאית? ולכן אני יכולה להדביק אחרים? קראתי שיש כמה זנים, האם כולם עמידים לאנטיביוטיקה? איך אוכל לדעת אם שלי היה עמיד? תודה מראש על תגובתך

שלום שני, 1. אם תצרפי בתשובתך את ה'אנטיביוגראם' של ה'קלבסיאלה' שנמצאה אצלך בעבר בשתן- אוכל לדעת אם הוא נחשב כעמיד לאנטיביוטיקות שונות. 2. אם אמנם מדובר בחיידק עמיד מאד (למשל CRE)- אפשר לבצע משטח רקטלי כדי לנסות לאבחן האם את 'נושאת' אותו בצואה שלך. 3. בלי קשר לכך, זיהום בדרכי השתן איננו נחשב כמחלה מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות