פטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2016 | 15:46 | מאת: shira

היי ברצוני לדעת האם ניתן לטפל ב2 תרופות אנטי פטרייתיות שונות בו זמנית במידה ויש זהום פטרייתי סיסמתי באיברים פניימים משני פטריות שונות המגיבות לתרופות אנטי פטרייטיות שונות מבחינת הרגישות האם קרו מקרים שרופאים נתנו 2 חומרים במקביל?תחת פיקוח

שלום shira, עקרונית זה אפשרי. מעשית, יש לעשות זאת בתבונה (גם כדי למנוע אפשרות שתרופה אחת תפחית מיעילותה של התרופה האחרת). הרבה בריאות אפי

27/09/2016 | 18:00 | מאת: shira

עוד שאלה נלקחה לי תרבית דם לפטריה תחת חום הרופאה הסבירה לי שמדובר במכשיר שאליו מכניסים את הבקבוק עד 5 ימים ושם המכשיר אומר אם יש משהו או אין בדם במידה ויש אז מגדלים לראות מה זה... שוחררתי לביתי והתקשרתי למעבדה לשאול אם ישנם תוצאות כבר עברו 7 ימים ואמרו לי שזה בעבודה וזה לוקח זמן זה אומר שהמכשיר התריע פוזיטיב? והאם המכשור הזה הוא אמין ומדוייק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות