קלבסיאלה פנאמוניה חיידק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2016 | 15:29 | מאת: תמי

שלום ד"ר אני עם חיידק עמיד לאנטיביוטיקה ואני במעקב אצל אורולוג . יש אצלי חיידק שנקרא קלבסיאלה פנאמוניה . אני עושה תרביות מקבלת אנטיביוטיקה מתאימה מסיימת. ואחרי שבועיים שוב מקבלת דלקת בשתן . כאשר כל פעם החיידק עמיד לאנטיביוטיקה אחרת .השאלה היא . למה לא ניתן להיפתר מהחיידק ? האם החיידק מסוכן ? עברתי בדיקה של צניחת רחם- הכל בסדר . ציסטוסקופיה - הכל בסדר . אולטרסאונד כליות ודרכי השתן - הכל בסדר . אני ממש מיואשת איך נפתרים מהחיידק הזה . האורולוג מנסה לא לשלוח אותי לבית חולים . השאלה האם זה נכון ? תודה .

שלום תמי, 1. עקרונית, ככל שהגוף נחשף ליותר סוגים של אנטיביוטיקות, כך החיידקים שמצליחים לשרוד (את 'מתקפות האנטיביוטיקות' הללו) הופכים להיות יותר עמידים להן. 2. יחד עם זאת, רוב הנתונים הנדרשים כדי לתת לך תשובה עניינית אינם מצויים בידי. 3. אם האורולוג שמטפל בך לא מצליח לרפא את הזיהום שלך, אני ממליץ לך לבקש הפניה לרופא/ה הזיהומולוג/ית של הקופה שבידיו/ה ישנן הנתונים הדרושים כדי לפתור את הבעיה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות