חום ממושך.האם מדובר בזיהום?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/08/2016 | 22:36 | מאת: דינה

שלום רב! לפני כחודש וחצי לבעלי בן 55 הופיע חום עד ל-38.בבירור התגלתה אבן שסתמה שופכן.החדירו לו סטנט לשופכן והחום עלה עוד יותר.בתרבית שתן שנעשה נמצא אנטרוקוק שטופל במוקסיפן.החום ירד ותרבית שתן חוזרת הייתה שלילית. ביום שני בעלי עבר ניתוח של ריסוק אבנים והוצאת סטנט הניתוח עבר בשלום,אך מאתמול שוב הופיע חום מעל 38 וחולשה חזקה.מאתמול טופל ברוקסו ואמיקצין.החום ירד בבוקר ושוב עלה לקראת הערב. בתרבית שנעשתה במהלך הניתוח נמצאה צמיחה מעורבת.בשתן שנלקחה אחרי הוצאת קטטר אתמול לא גדל כלום עד לאתמול בערב.לאורך חודש וחצי אין לויקוציטוזיס בדם,יש נויטרופיליה,CRP 138. האם העליה בחום למרות שאתמול בערב הותחל טיפול אנטיביוטי מעיד על כך שהאנטיביוטיקה לא משפיעה?או שרוב הסיכויים שלא מדובר בזיהום ויש לחפש סיבה אחרת לחום כזה ממושך? אתמול נלקחו תרביות דם,עדיין אין תשובה. אודה לך מאוד על תשובתך. בברכה, דינה

שלום דינה, 1. לפי תיאורך הגיוני שלבעלך שוב יש זיהום בדרכי השתן, אך כמובן שאין להתעלם מאפשרות שמדובר בזיהום באבר אחר (או בחום שסיבתו לא זיהומית). 2. כך או כך, אנטיביוטיקות אינן משפיעות מידית על החום של חולים הסובלים מזיהומים חיידקיים- בד"כ נדרשים יום או יומיים כדי לראות תגובה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות