טוקסופלסמה בהריון IgM IgG

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2016 | 16:25 | מאת: טוקסופלסמה בהריון

שלום ד"ר הלפרין, אני בהריון שבוע 25. להלן תוצאות בדיקת טוקסופלסמה שביצעתי השבוע: תוצאת IgM יצאה שלילית תוצאת IgG יצאה 7 – ורשום שזו תוצאה שלילית בשיטת בדיקה אחת (שיטת ליאזון, שם מתחת ל-8.8 זה נחשב לשלילי) אך זו תוצאה חיובית בשיטת בדיקה אחרת (ELFA-VIDAS). להלן שאלותי: 1. האם אני מחוסנת או לא? 2. האם העובר שלי נחשף לנגיף במהלך ההריון? 3. כמה זמן מזמן ההידבקות זה הופך מ-IgM ל-IgG? 4. מה עלול להיות הנזק לעובר במידה והוא נחשף לטוקסופלסמה? האם היינו רואים משהו בסקירות? תודה רבה ויום נעים

שלום 'טוקסופלאזמה בהריון', 1. על פי התוצאות הסותרות שצרפת אין ביכולתי להכריע האם נדבקת בעבר בטפיל הנ"ל. 2. אין בתוצאות אלו כל עדות לכך שהעובר שלך נחשף לטפיל זה. הרבה בריאות אפי

18/08/2016 | 11:18 | מאת: טוקסופלסמה בהריון

תודה. במידה ונדבקים בטוקסופלסמה בפעם הראשונה: 1. תוך כמה זמן מזמן ההדבקה ה-IgG הופך לחיובי? 2. תוך כמה זמן מזמן ההדבקה ה-IgM חוזר להיות שלילי? ושאלה נוספת בנושא: 3. יש לי שני חתולים בבית שלא יצאו מהבית ב-3 השנים האחרונות. הם אוכלים בשר מבושל, דגים מבושלים ואוכל יבש. האם אני עלולה להידבק מהם בטוקסופלסמה? תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות