סטרפטוקוק a

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/07/2016 | 01:21 | מאת: שולי

שלום רב! יש לי ילד בן שש שלא מפסיק לחטוף דלקות גרון עם משטח חיובי לסטרפטוקוק a מחודש ינואר 2016 חלה פעמיים בסקרלטינה ( בינואר ובאפריל) טופל באזניל ומוקסיפן ומאז תחילת חודש מאי לא מפסיק לחלות הוא מסיים טיפול אנטיביוטי יש שלושה ארבעה ימים רגועים ושוב חוזרת הדלקת עם חום ומשטח חיובי. הוא קיבל מתחילת חודש מאי ועד היום מוקסיפן, אוגמנטין, צפורל, קלינדאמיצין ( זאת לאחר שבמהלך הטיפול בצפורל לקחתי אותו לרופאה מומחית למחלות זיהומיות שהמליצה לנסות את התרופה הזו ..) לא עבר שבוע משסיים אותה והספיק לקבל שוב ראפאפן. הייתי אצל אף אוזן גרון אמר שאפשר לנסות טיפול מניעתי ונתן המשך רפפאן לשלושה חודשים. הילד מילד שמח וחיוני הפך לילד עצבני ומותש נמאס לו כבר לשתות תרופות הוא כל הזמן עם פריחה על הגוף שמגרדת לו.. הוא צריך לעלות לכיתה א הכל נעצר בבית בגלל שהוא כל הזמן חולה וגם הדביק אחים שלו פעמיים כבר. אציין שעשינו משטחים לכל המשפחה פעמיים ואין נשאות . אני חושבת על ניתוח להסרת שקדים כי אי אפשר להמשיך ככה השאלה שלי היא האם בכל זאת אפשר להימנע מניתוח? האם כדי להמשיך בטיפול המניעתי? או שזה פשוט כיסוי של הרופא וזהו? ומעל לכל הפחד הכי גדול שלי שעם כל כך הרבה דלקות זה לא יפגע בילד שלי??? אני ממש אובדת עיצות אשמח לתשובה מהירה .

שלום שולי, לכל מחוז של קופת חולים יש יועץ/ת מומחה/ית למחלות זיהומיות. אני ממליץ לך לקבוע עמו/ה פגישה כדי לדון בבעיה של בנך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות