קלוסטרידיום דפציליום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/07/2016 | 06:09 | מאת: גרשון

שלום אני בן 40 בריא בדרכ. לפני כחודשים טופלתי בדלצין עקב חיידק בלשון. שבועים אחרי סיום הטיפול התחילו שלשולים וחום. תרבית צואה חזרה חיובית לקלוסטרידיום דפצילום. קבלתי שבוע פלג'יל 3 פעמים ביום יחד עם קל בטן. עם הטבה. שבועיים אחרי סיום הטיפול חזרו שלשולים ליומיים. בתרבית צואה חוזרת צויין אנטיגן חיובי וטוקסין שלילי ובבדיקת pcr נמצא טוקסין חיובי. מה זה אומר? ומה הטיפול הדרוש? תודה גרשון

שלום גרשון, 'אנטיגן חיובי' ו'טוקסין חיובי' ב- PCR פירושם שהחיידק עדיין קיים במעיים. אם יש לך עדיין תסמינים מתאימים אז בד"כ מומלץ קורס טיפולי נוסף ב'פלאג'יל'. הרבה בריאות אפי

01/07/2016 | 12:43 | מאת: גרשון

תודה על תשובתך. מה המינון המקובל של קורס נוסף בפלג'יל? בפעם הקודמת קבלתי 2 כדורים 3 פעמים ביום לשבוע. תודה גרשון

מנהל פורום מחלות זיהומיות