חיידק Kleb. pneumoniae

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2016 | 15:57 | מאת: תמי

שלום אני סובלת לרוב מדלקות שתן ותמיד היה לי את חיידק E-COLI. לאחרונה גיליתי 2 חיידקים בתרבית השתן . 1. Kleb. pneumoniae 2. Pseud. aeruginosa נשלחתי לבית חולים ושם קיבלתי 2 מנות של טזוצין לוריד ומורול לקחת בבית. עשיתי שוב תרבית שתן ושוב התגלה לי החיידק הזה Kleb. pneumoniae אחרי שלקחתי שוב מונורול . נראה שהחיידק חוזר על עצמו בנוסף קיבלתי לקחת מקרודנטין 3 פעמים ביום למשך 10 ימים . אני מצרפת את תוצאות תרבית השתן שלי . אני מאוד חוששת מהחיידק הזה שמעתי שלא ניתן להיפטר ממנו והוא חיידק אלים . Fosfomycin רגיש <=16 Amoxicillin/Clavul A רגיש בינוני 16 Ampicillin עמיד >=32 Amikacin רגיש <=2 Cephalexin עמיד >=64 Ciprofloxacin עמיד >=4 Cefuroxime עמיד >=64 Ceftazidime עמיד 8 Ceftriaxone עמיד >=64 Gentamicin עמיד >=16 Meropenem רגיש <=0.25 Nitrofurantoin רגיש בינוני 64 Piperacill/tazobact רגיש 16 Sulfamethoxa/Trimeth עמיד >=320 Ertapenem רגיש <=0.5 יש לציין שעברתי החודש בדיקה ציסטוסקופיה והכל היה בסדר . מה לעשות עם החיידק ? האם יש פתרון ? האם התרופה שקיבלתי יכולה לחסל אותו? תודה.

25/06/2016 | 16:07 | מאת: תמי

שהבדיקה הקודמת עם 2 החיידקים כל חיידק עם 100,000 לקוציטים . האחרונה הייתה עם 10,000CFU/ml.רק עם חיידק קלבסיאלה . התופעות שאני מרגישה כשיש לי דלקת צריבה בשתן, כאבי גב, בחילה . אשמח לעזרה איך נפטרים מהחיידק הזה ? תודה

שלום תמי, 1. זה נכון שהחיידק המתואר בשאלתך הוא עמיד לסוגים רבים של אנטיביוטיקות, בעיקר כאלו שנלקחות דרך הפה, אך הוא איננו בהכרח אלים. 2. הטיפול בזיהום של כיס השתן שנגרם ע"י חיידק זה מבוסס על שתייה מרובה ומתן אנטיביוטיקה מתאימה (במידת הצורך- דרך הווריד). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות