הידבקות מחלת שנית אצל תינוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/06/2016 | 22:32 | מאת: לי

שלום. ככל הנראה שלבני בן השנה יש מחלת שנית. הוא החל טיפול אנטיביוטי. היום אני התחלתי להרגיש לא טוב, דלקת גרון עם חום. עשיתי היום משטח גרון. האם אני יכולה לחכות עד יום שני לתוצאות המשטח או האם זה מסוכן לדחות את הטיפול במידה וזה אכן חיידק סטרפטוקוקוס A? תודה, לי

שלום לי, להלן החסרונות של כל צעד: 1. המתנה עם האנטיביוטיקה עד יום שני- אם אמנם יש לך 'סטרפטוקוקוס' בגרון ההחלמה שלך מהזיהום תדחה, ובתקופה זו את תהי מדבקת לאחרים. 2. לקיחת אנטיביוטיקה עכשיו- אם אין לך זיהום חיידקי את תיקחי תרופות שלא לצורך בתקופה זו. כך או כך, סיכוייך לפתח עד יום שני את סיבוכי המחלה (כגון שנית) נחשבים כנמוכים. ההחלטה היא בידך. הרבה בריאות אפי

25/06/2016 | 08:47 | מאת: לי

היי דר אפי. תודה על תשובתך. האם סיבוך השנית מופיע אצל מבוגרים? באיזה סיבוכים נוספים אני מסתכנת במידה ומתחילה אנטיביוטיקה ארבעה ימים אחרי תחילת המחלה? במידה וזה סטרפטוקוקוס A. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות