האם כך אפשר להידבק, בבקשה תשובתך המקצועית...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/06/2016 | 15:40 | מאת: נורית

אני סובלת מחתכים פתוחים מדממים ומיובש בידיים בשל שטיפות ידיים מרובות ושימוש בסבוני ידיים וקלין לכלים...היום שמתי טסרים של אודמים והמוכרת החזיקה בידה 2 -3 דקות ואז הביאה לי אותו לנגב את האודמים. בשיא טיפשותי לקחתי ממנה ושפשפתי חזק את הידיים על מנת שהאודמים ירדו. לא הסתכלתי אם על הנייר יש דם, פשוט ישר ניגבתי. הנייר בא במגע עם החתכים המדממים. שאלתי היא כזו אם היה לה חתך מדמם ביד או פצע מדמם והיא הביאה לי את הנייר וניגבתי בחוזקה את האודמים על החתכים המדממים, האם כך אני עלולה חלילה להידבק באיידס או בהפטטיס בי וסי? אני פוחדת...פשוט לא חשבתי באותו רגע... אתה מבין בתחום של מחלות זיהומיות..האם לדעתך אני צריכה לחשוש?

שלום נורית, הסיכוי להדבקה בנגיפי ה'איידס' או הצהבת B/C במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כזניח. הרבה בריאות אפי

23/06/2016 | 16:29 | מאת: נורית

אני ברצינות חייבת להבין את תשובתך. אני חוששת תמיד ממחלות זיהומיות ובכלל אבל בפרט בהריון. אני יודעת מה פירוש המילה זניח, אך אינני מבינה את תשובתך. לאור נסיונך הרב האם לדעתך אני צריכה לחשוש מהדבקה באיידס או הפטטיס בי או סי? הרי באיידס, צריך מגע של דם עם חתכים פתוחים וכך גם בהפטטיס בי וסי.. אז אם היה דם על הנייר וניגבתי בחוזקה את האודמים על החתכים הפתוחים והמדממים, האם כך אני עלולה להכניס את הנגיפים הללו לגוף שלי? אני שואלת ברצינות לא כי משעמם לי או כי אני רוצה להציק... האם הסיטואציות הנ"ל נחשבות מסוכנות? אז לכן לא הבנתי למה אתה מתכוון זניח...זאת אומרת שלא ניתן להידבק כך או כן ניתן להידבק? כיצד מתנהגים אחרי סיטואציה כזו האם נבדקים, או שזו סיטואציה שאין בה חשש להדבקה בנגיפים אלו? הרי בחיי האם צריכה להיכנס לי כמות ממש גדולה של דם נגוע למחזור הדם שלי וצריך להיות חתך עמוק כדי להידבק באיידס או הפטטיס, או שמספיקים חתכים של יובש שנפתחים ומדממים? אנא הסבר את תשובתך... אתה הרופא ובעל המקצוע, אתה חושב שאני צריכה לחשוש מהדבקה, או שאני יכולה להמשיך בשגרת היום וכך לא נדבקים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות