קמפילובקטר בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/05/2016 | 15:58 | מאת: ליטל

בשבוע 10 11 נדבקתי בקמפילובטקר. תרבית צואה התקבלה חיובית. עבר שבוע ואני מרגישה טוב. במהלך המחלה היו המון שלשלולים אך ללא חום. האם ייתכן שנגרם נזק לעובר? יש בדיקות שאפשר לעשות? האם ייתכן שנדבקתי בזה מילד חולה ולא דרך מזון?

שלום ליטל, 1. זיהום מעיים אצל אשה הרה שנגרם ע"י חיידק 'קמפילובקטר' איננו נחשב כמסוכן במיוחד לעובר. 2. מקור ההדבקה יכול להיות ילד שסבל מזיהום כזה (למשל דרך מגע בחפץ משותף ששימש לאכילה). הרבה בריאות אפי

24/05/2016 | 16:55 | מאת: ליטל

תודה רבה על התשובה המהירה. זה באמת מרגיע. ובכל זאת. גם בשליש ראשון זה לא נחשב מסוכן? מדוע יש מאמרים על כך שזה עלול לגרום להפלות וכו'? האם לדעתך יש טעם לקחת אנטיביוטיקה עכשיו למרות שאני כבר מרגישה טוב (זה בערך היום השני שכבר מרגישה טוב) וגם הספירה יצאה תקינה. את התרבית נתתי לפני 3 ימים והיום קיבלתי תשובה חיובית. כלומר לפני 3 ימים עוד היה חיידק בצואה.. כלומר השאלה האם יש טעם באנטיביוטיקה כדי להגביר את הסיכויים לשמור על העובר, או שבשלב הזה כבר עדיף לא? המון המון תודה!!!!!!!!!

22/01/2020 | 14:29 | מאת: בלה מירה

שלום רב הבת שלי בהריון בשבוע ה36+3 ימים מאושפזת בשל שילשולים מרובים מזה כ5 ימים ,חום 38 ביום הראשון לאישפוזה היום קיבלנו תשטבת תרבית צואה על המצאות החיידק החלה בקבלת ציפרוקסין שאלתי היא האם מותר לקחת את האנטיביוטיקה והאם עלול ה להיות בעייה עם העובר יש לציין שהיום לא שילשלה וכן מצבה טוב יותר תודה על ההתייחסות יום טוב

שלום בלהה, 'ציפרוקסין' איננה תרופה המומלצת לשימוש אצל נשים הרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות