בבקשה התייחסותך לבדיקת שתן - תוצאה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/05/2016 | 08:12 | מאת: דנית

לרופא שלום. גיל שנתיים וחצי. היום שיעול וחום גבוה 40.5 שלא ירד עם תרופות, ולאחריו יצאה פריחה יומיים. ( אדמדמת כנראה). בזמן החוב נשלחנו לספירת דם שיצאה תקינה, צילום חזה תקין. ובדיקת שתן משקית - התקבל 500 לויקוציטים, 50 אריטרוציטים, הרופאה במוקד הסבירה שכדאי לבדוק גם שתן סטרילי מקטטר. ולקחו גם שתן מקטטר. ( השתן הוצא לאחר שסיימה עירוי נוזלים של חצי ליטר )- תוצאת התרבית מהקטטר הגיעה כעבור יומיים תקינה ברוך השם. הבעיה היא : שהתרבית מהשקית הגיעה אתמול לא תקינה- יש שם חיידק pseudomonas aeruginosa גדןל מ 100,100 . אני יכולה להיות רגועה שכן התרבית הסטרילית יצאה תקינה? תודה רבה

24/05/2016 | 08:14 | מאת: דנית

התכוונתי היה שיעול וחום גבוה.

שלום דנית, צמיחה של חיידק בודד ואופייני בכמות של מעל 100,000 בדגימת שתן שבה יש 500 לויקוציטים ו- 50 אריתרוציטים- מעלה חשד לזיהום חיידקי בדרכי השתן (בלי קשר לשאר הנתונים והבדיקות המתוארים בשאלתך). כדי לשלול זאת אפשר לחזור על הבדיקה. הרבה בריאות אפי

24/05/2016 | 12:00 | מאת: דנית

לרופא שלום, עשו בדיקה חוזרת מיד דרך קטטר. ויצא תרבית שלילית . צריך לעשות עוד בדיקה לדעתך?

מנהל פורום מחלות זיהומיות