עקיצת קרציה וריקציה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/05/2016 | 19:38 | מאת: נאוה

שלום דר אתמול נעקצתי ע"י קרציה, גילינו אותה כשהיא עוד היתה קטנה מאד, בעלי הסיר אותה בעזרת אולר, וידא שלא נשארו שאריות וחיטאנו את המקום מאוחר יותר. אני בשבוע 32 להריון ופניתי לרופא בעניין, אמר שהטיפול האנטיביוטי המקובל לא ניתן בהריון, וקיבלתי בדיקת דם לגילוי ריקציה. השאלה שלי היא האם ניתן לגלות ריקציה בשלב מוקדם כלכך ישר אחרי עקיצה? בנוסף, תוך כמה זמן מתחילים להופיע תסמינים? בכל מקרה נאמר לי שבמידה וכן יתפתחו סימני חום ופריחה אצטרך ללכת למיון ולקבל אטיביוטיקה חלופית. פחות מרגיע אותי, אבל כנראה אין ברירה.

שלום נאוה, 1. רוב הקרציות בארץ אינן מכילות בגופן חיידקי 'ריקטציה' כלשהם (או חיידקים אחרים כגון 'בורליה' או 'ארליכיה'). 2. גם אם נדבקת אתמול ב'ריקטציה' / 'בורליה' / 'ארליכיה' מסיבה כלשהי, בדיקת דם שתתבצע היום לא תגלה זאת. 3. זמן הדגירה של המחלות הנגרמות ע"י החיידקים הנ"ל משתנה. זמן הדגירה של 'קדחת הבהרות הישראלית' הוא בממוצע כשבוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות