שאלה!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2016 | 15:35 | מאת: קרן

ד"ר הלפרין, היה מקרה שנחשפתי אליו בחמישי ואני מבוהלת. אני בהריון אמצע שישי. אחרי כמה זמן ניתן לבדוק נוגדנים להפטטיס בי ואיידס? מה שנותן תשובה של 100% לשניהם. אם נדבקים בהפטטיס בי יש מצב שלא יווצרו נוגדנים? איך יודעים מאה אחוז אם הייתה הדבקה? אם האם נדבקה ואין נוגדנים אז העובר יצא חולה? מה עושים אם חלילה מגלים נוגדנים סמוך ללידה? מה עושים לגבי העובר?

22/05/2016 | 21:50 | מאת: סקרנית

שלום קרן, 1. אינני יכול להבטיח לך תשובה של 100% באף בדיקה רפואית. 2. בדיקת HIV ("קומבו") ניתן לבצע כבר כשבועיים לאחר המגע החשוד (עם תוצאות אמינות למדי), ובמקרה של תוצאה 'חיובית' אצל אשה הרה מטפלים בה מיד, ובמהלך כל ההריון, בתכשירים אנטי-רטרו-ויראליים. 3. בדיקה להפטיטיס B מקובל לבצע כחודשיים-שלושה לאחר המגע החשוד (עם תוצאות אמינות למדי). במקרה של תוצאה 'חיובית' מקבל הילוד חיסון כפול (פסיבי ואקטיבי) מיד עם לידתו. 4. לא כל הדבקה של אשה הרה בנגיפים אלו מסתיימת בהדבקה של העובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות