מהי האנטיביוטיקה המתאימה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2016 | 15:26 | מאת: יפעת

שלום וברכה ! רציתי לשאול את כבוד הד"ר איך מתאימים את האנטיביוטיקה היעילה ביותר . אצלי , בעקבות דלקת בדרכי השתן נמצא בהתרבית חיידק קולי. בטבלת הרגישות מופיע זינט שווה ל 16. לעומת זה ציפרודקס מופיע קטו מ 0.25. אני יודעת שזינט זו האנטיביוטיקה הנפוצה לטיפול בדלקות בשתן בפרט אלו הנגרמות מקולי. הרופא אמר לי דווקא להעדיף את הציפרודקס. האם אתה אכן מסכים עם דעתו ? האם זינט (שזו אנטיביטיקה שאני כבר מכירה ולקחתי מס' פע') לא יהיה יעיל כלל ? ובכלל מעניין אותי לדעת להבין את טבלת הרגישות שמתקבלת בתרביות ? איך נכון לקרוא ולפענח אותה ? תודה רבה מראש ! יפעת

שלום יפעת, תפקידה של המעבדה המיקרוביולוגית שבה בוצעה הבדיקה לפענח את המספרים של ה- MIC ולכתוב ליד כל אחד מהם האם החיידק רגיש (S) לאנטיביוטיקה זו או שהוא עמיד (R) לה. בחירת האנטיביוטיקה צריכה להיעשות מבין התכשירים הרגישים. הרבה בריאות אפי

26/05/2016 | 12:11 | מאת: יפעת

ד"ר אפי , תודה רבה על תשובתך ! אני מחדדת את שאלתי : כאשר החיידק אכן רגיש לאנטיביוטיקה (R), האם ככל שהמס' המצויין ליד נמוך יותר - אז האנטיביוטיקה יעילה יותר ? כי פשוט היו חילוקי דעות בין רופא המשפחה לרופא האורולוג. הרבה תודות !

מנהל פורום מחלות זיהומיות