שאלה בקשר להריון חשיפה עקיפה לחיידקי צואה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/05/2016 | 22:36 | מאת: לירון

ד"ר הלפרין יקר, בעזרת השם שבוע הבא נכנסת לחודש שישי. יש לי אבא בבית אבות ואני מבקרת אותו המון. האם אפשר להידבק בחיידקי ליסטריה טוקסופלמה או חיידקים צואתיים אחרים באופנים הבאים: אחות סיעודית נגעה בכפתור של מעלית אחרי שחיתלה מישהו וניקתה לו צואה ולא שטפה ידיים, ואני נוגעת אחריה ואז קונה משהו בסופר, היא נוגעת לי עם הידיים שלה בשמלה ואני אחריה ואז אני מוציאה משהו מהשקית ואוכלת...האם כך אפשר להידבק, דרך מגע עקיף? נניח ויש חיידקים צואתיים על השמלה שלי או על כפתור המעלית. אני נוגעת בקופסא מוציאה ממנה חטיף ואוכלת.

שלום לירון, 1. אין זה שכיח להידבק ב'ליסטריה' ו/או ב'טוקסופלאזמה' בבית אבות. 2. בבתי אבות ובבתי חולים נמצאים חיידקים (גם צואתיים) כמעט בכל מקום- ע"ג כפתורי המעלית, שפופרות הטלפונים, המזוזות ועוד. הרבה בריאות אפי

03/05/2016 | 08:14 | מאת: לירון

האם בדרך שתיארתי לפניך ניתן להידבק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות