טיפול במיקובקטריום אביום (MAC)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/05/2016 | 19:09 | מאת: נ. ש

שלום, אני בחור בן 21 סובל מחיידק מיקובקטריום אביום בבלוטות הלימפה וHIV ברקע. בסוף ינואר התחלתי טיפול אנטיביוטי בחיידק שכולל ריפבוטין, אטמבוטול, קלריטרומיצין ודיספטיל. מאז נראה שיפור ניכר בהרגשה הכללית וירידה בסימפטומים ובכאבים אך בבדיקה האחרונה נודע לי כי העומס הנגיפי בדם לא יורד. ולשאלתי, האם קיים טיפול נוסף בחיידק ואם כן מה הוא כולל?

שלום נ.ש, הטיפול האנטי-מיקובקטריאלי שאתה מקבל (ריפבוטין, אטמבוטול, קלריטרומיצין ודיספטיל) איננו אמור להוריד את העומס הנגיפי שלך, אלא להרוג את החיידק (MAC). לצורך הורדת העומס הנגיפי אתה אמור לקבל- במקביל- גם טיפול אנטי-רטרוויראלי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות