שאלה בנוגע למרסה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/05/2016 | 17:18 | מאת: מ

שלום ד"ר הלפרין, רציתי לשאול על מקרה, שבו הייתי אצל רופא ולפני היה מטופל עם מרסה בידו. הרופא לא שטף ידיים בין המטופל לביני. לאחר יומיים, הלכתי עם אותו בגד שלבשתי לבית שבו יש תינוקות. 1. אין לי אפשרות לקחת תרבית. מה הסיכוי שהזיהום עבר לשם? האם גבוה מ1 לאלף? 2. האם לאחר חודש יש סיכוי שיש חלילה זיהום שם? גבוה מ1 לאלף? תודה רבה

שלום מ, אני חושש שאין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך (או של התינוק שאתו באת מאוחר יותר במגע) ב'מרסה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות