התקפות חוזרות של הרפס בחיך העליון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2016 | 19:09 | מאת: רון

שלום ד"ר, מזה שנים אני סובל מתופעה של הרפס חוזר בתוך הפה בחיך העליון. כל פעם שיש התפרצות כזו אני סובל גם מחולשה, כאבי ראש, כאבי שרירים, בלוטות לימפה נפוחות וכו'. ממש כאילו יש לי שפעת או הצטננות. האם ידוע לך אם הסימפטומים האלה בדר"כ מלווים התקפות הרפטיות כאלה ואיך מטפלים בחזרה של זה? תודה מראש

שלום רון, שאלתך מעלה אצלי שאלה נוספת (בנוסח 'הביצה והתרנגולת')- האם התקפי ה'הרפס' שלך גורמים לתסמינים שאותם תיארת, או שמחלה כלשהי שמתבטאת בתסמינים אלו גורמת להתפרצות חוזרת של ה'הרפס'. כך או כך, ניתן לטפל בהתפרצויות של 'הרפס' בתרופה הקרויה 'אציקלוויר' או בנגזרותיה. הרבה בריאות אפי

29/04/2016 | 20:28 | מאת: רון

תודה על המענה. בדרך כלל אני מתחיל להרגיש את הצריבה בחלק העליון של החיך והתנפחות של השלפוחית (כל פעם באותו מקום) ואז אחרי יום יומיים מתחילים כל הסימםפטומים האלה. למה כיוונת כששאלת על מחלה אחרת? מה למשל? מה כדאי לבדוק? שאלה נוספת - האם אצקלוויר וכו' ניתן גם בכדורים? כי הרי זה פנימי. הרבה תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות