בלוטות מוגדלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2016 | 17:40 | מאת: Someone

שלום אני בת 36 נשואה פלוס ילדה בת 8 חודשים. בערך לפני חודש התחלתי לסבול מכאבים עזים בבטן העליונה הימנית, כאבים שגרמו לי אף להגיע למיון. לאחר דין ודברים כולל בדיקות ct, אולטראסאונד ורנטגן התברר כי יש לי אבנים בכיס המרה וכי ישנה דלקת בכל האיזור ולכן קיבלתי טיפול אנטביוטי שהייתי אמורה להמשיך בבית ואז לקבוע ניתוח להסרת כיס מרה. ההתקפים לא פסקו, ובנוסף גיליתי שאני בהיריון. ההמלצה של הרופאים הייתה לטפל בהתקפים נקודתית ו למשוך את הניתוח עד לאחר הטרימסטר הראשון מחשש להפלה. ובכל הזאת ההתקפים לא פסקו ואף הפכו לתכופים יותר. בהתחלה ביצעו בדיקת eus כדי לשחרר לראות את האיזור ואכן באותה בדיקה דרכי המרה היו נקיים מאבנים. בהתקף העוקב (כמה ימים לאחר מכן) בוצעה שוב הבדיקה ובמהלכה הפכה לבדיקת ersp שכן היה אבן שתקוע בדרכי המרה ושחררו אותו. כבר באותה בדיקה אמרו שראו שבלוטות הלימפה מוגדלות 3-4 ס"מ וכי לקחו דוגמית לבדיקה. יומיים לאחר מכן עברתי ניתוח להסרת כיס מרה שעבר בשלום ברוך השם וגם בניתוח אמרו שלקחו ביופסיה של הבלוטות וכי הן עדיין מוגדלות. יש לציין כי חזרתי לבדיקת ct מלפני שבועיים (לפני שידעתי שאני בהיריון) וראיתי כי הבלוטות האלה הודגמו והיו תקינות לגמרי. מה האפשרויות שלי? יכול להיות שהן מוגדלות תגובתית לדלקת שכבר חודש נמצאת באיזור?אני ממש מודאגת?

שלום Someone, ייתכן מאד שהבלוטות המוגדלות הן תגובה לדלקת בדרכי המרה שממנה סבלת עד לאחרונה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות