שריטות מהחתולה הפרטית שלי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2016 | 13:04 | מאת: שרי

שלום, החתולה הפרטית שלי עברה אתמול ניתוח. כשלקחתי אותה בחזרה הביתה, היא היתה זקוקה לנקוי הפרווה. זה היה ממש בתום הנסיעה מהמרפאה כלומר, כרבע שעה לאחר שיצאנו מהמרפאה.(לאחר ששהתה כשמונה -תשע שעות במרפאה הוטרינרית, וטופלה בלי הפסקה ובכל מיני עמדות טיפול, כולל גילוח, זריקות, אינפוזה ניתוח בבטן, וכל הכרוך בכך). כשהתחלתי בבית לנקות אותה במגבונים לחים, מייד לאחר שהיא יצאה מתוך המנשא שלה, היא כמובן שרטה אותי בפראות בידיים. השאלה שלי היא לגבי מחלת הכלבת: לגביה - ברור לי שהיא לא חולה, היא לא יוצאת מהבית, והיא גם נמצאת בביתי כך שאני יכולה לראות שהיא לא חולה, אבל האם יכול להיות מצב שבו במשך השהות שלה במרפאה היא באה במגע עם דם של חיה אחרת, באיזה שהיא צורה, בנגיעה בציפורניים ששרטו אותי, והחיה האחרת היתה חולה בכלבת- והדבר מסוכן לי בהקשר של כלבת מבחינת השריטות שהיא שרטה אותי? האטם זה מסוכן לי ? זאת מרפאה פעילה מאוד ובאות אליה רבות רבות. תודה מראש.

שלום שרי, אינני וטרינר אבל לפי מיטב ידיעתי מגע של החתולה שלך עם בע"ח נגוע בכלבת, או עם הפרשותיו, במהלך שהותה במרפאה (כמתואר בשאלתך) נחשבת כבלתי סבירה. יחד עם זאת, הכתובת הנכונה לשאלתך היא רופא/ה וטרינר/ית. הרבה בריאות אפי

28/04/2016 | 17:28 | מאת: שרי

תודה על המענה שלך. רציתי להוסיף - האם עצם העובדה שגם עברה כרבע שעה, וגם לפני כן עוד ראיתי אותה בתוך הכלוב שבמרפאה, שבו בטח שלא היה בינה לבין חיה אחרת שום מגע, מפחית את הסיכויים ? כי גם אם היא היתה נוגעת במקרה בציפורניה (מה שלא סביר כי היא היתה מורדמת רוב הזמן) בדם או בהפרשות של חיה חולה, כמה זמן הנגיף הזה בכלל יכול להחזיק מעמד מחוץ לגוף של חיה ? תודה שוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות