תופעה על הלשון בזמן הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/04/2016 | 04:09 | מאת: אנאבל

שלום, אני לקראת סיום שליש ראשון של הריון כאשר מתחילתו של ההריון סבלתי מתופעה לא מאובחנת (מכיוון שלא הצליחו לאבחן) באזור הלשון שככל הנראה נובעת ממזון שאני ובני משפחתי צרכנו ומאז מלווה אותנו כבר מספר חודשים. התופעה מלווה בכאבים בלשון והימחקותן של הפפילומות עד כדי שלא יכלתי לאכול והגעתי למיון. במעבדה פרטית (נשלחו דגימות של כמה בני משפחה) זיהו כי לא מדובר בקנדידה אלא ריבוי חיידקי חריג (לא אובחן סוג החיידק). כל רופא שהלכתי אליו לייעוץ שעוסק בנושא אזור הפה אבחן שלא מדובר במשהו מסוכן כמו סרטן (מה שלי ברור כי זה התפרץ בקרב כמה בני משפחה) אך התעלמו מכך שאני בהריון ומהחשש שאולי מדובר שתופעה לא מאובחנת שעלולה להשפיע על העובר. עד כה רק נאמר לי להמתין, לא לצרוך תרופות לטיפול בכך (בגלל ההריון) ושסביר כי התופעה תחלוף. עברו מאז חודשים ועדיין התופעה קייימת , פוגעת באיכות החיים, לא מאובחנת (לא הופנתי לבדיקות מעבר להליקובקטור,פטרת וחיידקית בסיסיות של מרפאת האם הקהילתית) ובעיקר מדאיגה אותי בגלל חוסר הידיעה של מה יש לי והאם זה עלול להשפיע על העובר. אני פונה פה על מנת לנסות לקבל כיוון חדש לבדיקות/ אבחונים/מומחים/או כל דבר אחר שניתן להתייעץ . בפעם האחרונה שפניתי לרופאת המשפחה היא אמרה שאין לה כבר כיוון לחשוב עליו ולמי להפנות אותי (הייתי עד כה במרפאות פה ולסת ומומחים לפה ולסת אך בהחלט ברור לי שלא מוצו כל הכיוונים האפשריים ) ונותרתי עם סימן שאלה גדול ובעיקר הרבה חששות לגבי ההריון שבנתיים הולך ומתקדם. בחיפוש ברשת נחשפתי לקיומן של מרפאות זיהומיות והייתי שמחה להבין האם הפניה למחלקה זיהומית בבית חולים כלשהו יכולה להוביל להתקדמות בנושא והאם מבצעים בהן אבחנות או שלמחלקות כאלו מגיעים כבר עם אבחנות מראש (מה שאין לי בנמצא)? גם רעיון למעבדה שמאבחנת חיידקים יכולה לעזור מכיוון שמעבדות קופת החולים (כללית) לא הועילו כלל וההתקדמות היחידה וזיהוי ריבוי חיידקי הייתה במעבדת אלישע שבחיפה אליה פניתי באופן פרטי. אשמח מאוד לתגובה, תודה וחג שמח,

שלום אנאבל, 1. איבחון של מחלה זיהומית בלשון מתבצע בד"כ ע"י הסתכלות מיקרוסקופית על משטח ,או ע"י ביצוע תרבית מהלשון. אם בדיקות אלו בוצעו אצלך והיו 'שליליות' הייתי מחפש סיבה לא-זיהומית לתסמינים המתוארים בשאלתך. 2. בלי קשר לכך, בכל מחוז של קופת חולים יש רופא/ה מומחה/ית למחלות זיהומיות, וסביר שאת יכולה לקבל הפנייה אליו/ה מרופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות