דלקת סימפונות - דוקסילין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2016 | 22:03 | מאת: יוני

שלום מיום חמישי האחרון אני סובל מכאב גרון כל הזמן, כאב ראש מדי פעם, תחושה כללית רעה, והרבה שיעול, כולל ליחה צהובה (ההפרשות בעיקר לאחר השינה) היום הלכתי לרופא משפחה להיבדק בשביל לראות שאין מדובר בדלקת ריאות. הוא אמר שמדובר בדלקת בסימפונות, ונתן לי טיפול אנטיביוטי בדוקסילין וכן להיעזר בחומר מכייח. אציין שככל הנראה אין לי לי חום. א. האם דוקסילין זו תרופה שמכסה גם אם מדובר בדלקת ריאות? ב. כ"כ אני חושש שהמקור ממנו הכל התחיל זה מהאף,גם משם יש לי הפרשות צהובות, האם הדוקסילין מכסה גם דלקת באף? ג. יכול להיות דלקת סימפונות ללא חום? והאם דלקת סימפונות ללא חום (מה שלכאורה מעיד שלא מדובר בחחידק אלא בוירוס) עדיין מצריכה/מצדיקה טיפול אנטיביוטי? תודה

שלום יוני, רוב המקרים של דלקת סימפונות חריפה (Acute Bronchitis) נגרמים ע"י נגיפים ולכן אינם מגיבים לטיפול אנטיביוטי. כשדלקת זאת נגרמת ע"י חיידקים- חלקם רגישים ל'דוקסיציקלין' וחלקם לא. בד"כ מחלה זו איננה מלווה בחום משמעותי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות