תוצאות בדיקת צהבת B - הסבר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2016 | 00:31 | מאת: מודאג

שלום, אשתי בהריון בשבוע שביעי. בבדיקות דם מתאריך 8.2.16 לצהבת התקבלו התוצאות הבאות: HEPATITIS Bs Ab - 256.4 positive HEPATITIS Bs Ag - positive HEPATITIS Bc IgM - negative HEPATITIS Bc Ab TOT. - negative HEPATITIS Be Ag - negative HEPATITIS Be Ab - negative בבדיקה קודמת שהתבצעה לפני כשנה בתאריך 27.1.15 התקבלה התוצאה: HEPATITIS Bs Ag - negative מקריאת חומר באינטרנט בעברית וגם באנגלית, לא מצאתי התייחסות למצב בו גם HEPATITIS Bs Ag וגם HEPATITIS Bs Ab חיוביים, כביכול גם קיימים נוגדנים למחלה וגם הנגיף כרגע קיים בדם. לצערי ובימינו קשה לקבל הסברים ארוכים ומפורטים מרופא המשפחה, אשמח לדעת מה התוצאות אומרות, האם אשתי כרגע יכולה להדביק אחרים במחלה והאם אנחנו יכולים לקיים יחסי מין מבלי לחשוש? כמו כן האם יש פעולות מיוחדות בהן עלינו לנקוט עקב ההריון? האם קיימת סכנה לעובר? תודה רבה.

שלום מודאג, 1. אדם שיש בדמו אנטיגן 'הפטיטיס' B נחשב כמדבק בנגיף. 2. כדי לאשר ששאדם כזה הוא באמת נשא של הנגיף, ולקבוע את הסוג שלו, מקובל לבצע PCR. 2. בלי קשר לכך, אני ממליץ לך להתייעץ בנוגע לבעייתכם עם מומחה למחלות כבד. הרבה בריאות אפי

09/02/2016 | 21:54 | מאת: מודאג

HBV QUANTITATIVE PCR - DNA not detected האם אין סתירה בנתונים?

08/02/2018 | 15:16 | מאת: כ

בדיוק באותו המצב. אותו שבוע הריון, אותן תוצאות בדיקות.. תוכלו לעדכן כאן מה גיליתם?

מנהל פורום מחלות זיהומיות