צלוליטיס בגב כף הרגל - מה עושים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/02/2016 | 07:34 | מאת: דינה

בוקר טוב, לפני כשבוע החלה להתנפח גב כף הרגל. לא עברתי חבלה כלשהי. מדובר באודם, רגישות למגע ונפיחות מקומית. ביום שישי בערב הייתי במוקד של מכבי ואובחן לי צלוליטיס. קיבלתי עירוי אחד של אנטיביוטיקה. בוצע ספירת דם שיצאה תקינה. לאור כך שהספירה הייתה תיקנה שוחררתי לטיפול עם אנטיביוטיקה דרך הבית בבית. נרשמה לי אנטיביוטיקה ציפוויסט 500 מ"ג * 4 פעמים ביום. האם זו האנטיביוטיקה המתאימה? התחלתי לקחת אותה ביום שבת ולא נראה עדיין שיפור ממשי. מה הצפי? תודה.

שלום דינה, "צפוויט' היא אחת התרופות שבהן מקובל להשתמש כטיפול ב'צלוליטיס'. יחד עם זאת, מניסיוני אחוז הכישלונות בטיפול בתרופה זה הוא גבוה יחסית. מקווה שזה יעבוד אצלך. הרבה בריאות אפי

08/02/2016 | 21:28 | מאת: דינה

לבינתיים יש שיפור אך איטי. כנראה צריך סבלנות. כמו-כן, בגב כף הרגל בחלק הנפוח התחיל לצאת היום מעין אבצס קטן. תופעה ידועה או קשורה לצלוליטיס? יש צורך לפנות לרופא או להמתין בינתיים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות