שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/11/2015 | 07:22 | מאת: אמא טרייה

שלום ד"ר, יש לי תינוקת בת חודש. הייתה בסביבה של האחיינים שלי שלפני שבוע וחצי- שבועיים היו קצת חולים ועכשיו רק משתעלים וקצת מנוזלים. עד כמה זה היה מסוכן עבורה להיות בסביבתם? כרגע יש לה קצת ליחה ושיעול בלילה. האם החיידקים עוברים ומדבקים באוויר? אנחנו מחממים את החדר עם רדיאטור שבתוכו יש מקום לשים מים...הבנתי שיש חיידק מסוכן שנקרא לגיונלה, האם במקרה הזה יש חשיפה אליו ? ומה עם מכשירי אנהלציה? אנחנו משתמשים בקומקום בריאותי לתינוק של חברת קנדי... מרתיחים מים ואז יש אופציה שטמפ המים יורדת ל37 ונשמרת ...מחליפים את המים פעם ביום האם עושים נכון או שמהווה סיכון לתינוקת? תודה רבה.

שלום אמא טריה, 1. לתינוקת בת חודש לא מומלץ לשהות בקרבת אנשים שעשויים להיות מדבקים בכל 'מיקרוב' שהוא. 2. רדיאטור סגור (דהיינו שאיננו מנדף מים) איננו נחשב כמפיץ את חיידק ה'לגיונלה'. 3. מכשיר אינהלציה (אותו ממלאים במי ברז) עשוי להפיץ חיידקים אלו, אך לפי מיטב ידיעתי הסיכוי לכך בארץ, בימים אלו, נחשב כנמוך ביותר. 4. גם סיכויי ההדבקה ממי הקומקום המתואר בשאלתך נראים לי נמוכים ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות