חום בשעות הערב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/11/2015 | 21:01 | מאת: אמא של

שלום רב, בני בן 22, בחודשיים וקצת האחרונים עבר 4 מחלות חום קל, כל גל חום נמשך בין יום וחצי ל5 ימים, שגם בהם לא היה כל הזמן חום. החום המקסימלי שהיגיע: 38.5 מעלות לערך. ההתאוששות שלו מכל מחלה לוקחת כשבוע ויותר- ואז שוב ארוע חום. לפעמים עם שיעול עם קצת ליחה- אבל הריאות נשמעות נקיות. אין שום בעיות נוספות בזמן המחלה (אין הקאות, שלשולים, הזעה, וכו, רק קצת ירידה בתאבון). ב-3 הימים האחרונים החום עולה משעות אחה"צ המאוחרות לכ-38 מעלות. בבדיקות דם מלפני כ-5 שבועות (מציינת את מה שהיה חריג): CRP- 47 , NEUTROPHILS , 6.95 K/UL (73%) , CMV-IGG 48.70 U/ML (חיובי) CMV-IGM שלילי EBV-IGM שלילי EBV EBNA (IGG) 275.00 U/ML חיובי EBNA IGG: <5 U/ML = NEGATIV תרבית שתן היתה שלילית בצואה צמחו שמרים ++ אחרי הבדיקות הללו קיבל אנטיביוטיקה בגלל שלא נתן שתן במשך כמעט יממה (ואחכ חזר להשתין חופשי לגמרי). לאחר האנטיביוטיקה לצואה כמעט ונעלם הריח! כעת הוא מקבל פרוביוטיקה. אשמח לקבל את חוות דעתך: האם ייתכן ומחלת הנשיקה גורמת למהלך הזה בחודשיים האחרונים? האם יש עוד מה שצריך לברר?

שלום אמא של, חום נמוך שנמשך למעלה מחודשיים, וערכי CRP גבוהים מצביעים בד"כ על תהליך דלקתי, אך תהליך כזה הוא לא בהכרח זיהומי. בדיקות הנוגדנים ל- EBV ול- CMV מצביעות על הדבקה ישנה בנגיפים אלו- ללא עדות לתחלואה עכשווית בהם. המלצתי- המשך בירור בעזרת רופא/ת המשפחה או רופא/ה פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

29/11/2015 | 06:59 | מאת: אמא של

הרופא שלו אומר שלדעתו אין כל בעיה פיזית . שכחתי לציין שהוא פשוט על הפנים, מותש וגם עם קשיי שינה. איזה בירור נוסף יש לבצע? בתודה- אמא

מנהל פורום מחלות זיהומיות