זיהום בלקיחת דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/11/2015 | 09:14 | מאת: רון

בוקר טוב. שלשום נלקחה ממני בדיקת דם אך האחות לקחה את הדם מוריד שטחי מפרק כף היד ולא מהמרפק כמו תמיד. הוריד התפוצץ התנפח וכעת כל האיזור כחול אדום. בהנחה שחל זיהום בעת דקירת המחט מחיידקים על העור, או זיהום בדם תוך כמה זמן מופיעים תסמינים ומהם? תודה רון

שלום רון, לזיהומים שונים יש זמן דגירה שונה ותסמינים שונים. בד"כ זיהום חיידקי של העור - שנגרם ע"י חיידקי עור הנפוצים, כגון 'סטאפילוקוקוס' - מתפתח בתוך מספר ימים ומתאפיין בנפיחות, כאב, אודם וחום מקומיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות