חיידק MDR

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2015 | 20:41 | מאת: אורטל

שלום רב, אבא שלי אובחן כנשא של החיידק MDR לאחר שלפני כשנתיים היה מאושפז למעלה מחודש בבית חולים. שאלותיי הן מהו החיידק הזה? כיצד הוא משפיע על אבי? וכיצד הוא משפיע עלינו כבני משפחתו המתגוררים איתו? האם יש לנקוט בפעולות מיוחדות? תודה רבה, אורטל.

שלום אורטל, MDR אינו חיידק אלא שם שניתן לקבוצה של חיידקים המתאפיינים בעמידות לסוגים רבים של תכשירים אנטיביוטיים. נוכחות של חיידק כזה במערכת העיכול של אדם מסוים איננה בהכרח מגדירה אותו כחולה. כשאדם ("נשא") כזה נמצא בביתו מומלץ לבני משפחתו לנהל את חייהם כרגיל, אך להקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר מגעים עם הנשא או עם חפציו האישיים (כגון כלי מיטה, בגדים לכביסה וכד'). הרבה בריאות אפי

26/11/2015 | 16:34 | מאת: אורטל

אם כך, מהן ההשלכות במקרה שבכל זאת אדם נדבק בחיידקים האלו, לאור העובדה שהם עמידים לאנטיביוטיקה? תודה רבה על התשובה המהירה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות