שעלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2015 | 11:53 | מאת: סימונה

שלום הנכדה שלי בת 4 חלתה בשעלת למרות שקיבלה החיסונים לשעלת אחרי טיפול באזניל המצב משתפר. האם היא עתה מחוסנת או יכולה להידבק שנית. בתודה מראש סימונה

שלום סימונה, חסינות אחרי תחלואה טבעית בשעלת איננה נמשכת לכל החיים אלא לשנים ספורות בלבד. לעצם העניין, סביר שעדיין יומלץ לנכדתך להתחסן כנגד מחלה זו גם בכתות ב' ו-ח'. הרבה בריאות אפי

25/11/2015 | 15:56 | מאת: אמיר

מה הסיבה שהחסינות לשעלת נמשכת רק שנים ספורות לאחר תחלואה טבעית? באילו עוד מחלות זיהומיות החסינות לאחר תחלואה היא קצרת טווח? האם יש מחלות שמקנות חסינות לכל החיים, או לפחות לעשרות שנים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות